Family of Henk Tepper

  The following is a statement from the family of Henk Tepper:

“As we approach one year without our beloved Henk, we wish to thank everyone for their thoughts and prayers.

During this difficult year of birthdays, graduations, anniversaries and Christmas without Henk, we have been able to remain strong as a family due to the love and support of friends and strangers alike. For this, our most sincere thank you.

We also want to thank everyone for respecting our privacy. There will be an appropriate time to speak and we hope that time comes soon.” “

1 thought on “Family of Henk Tepper

 1. Beste mensen, volgens mij is het nu eindelijk gelukt, god bles you:
  Aardappelboer Henk Tepper vrijgelaten uit cel Libanon
  DVHN | Gepubliceerd op 31 maart 2012, 16:45 BEIRUT/GRONINGEN – De 44-jarige aardappelboer Henk Tepper, geboren en opgegroeid in Kropswolde, zit niet meer gevangen in een cel in Libanon. Hij is zaterdag vrijgelaten. Dat is gemeld aan Dagblad van het Noorden.

  Tepper is Canadees, maar woonde tot zijn twaalfde in Groningen. Hij werd op 23 maart in Beirut in Libanon opgepakt. Om duistere redenen heeft hij tot die tijd in de gevangenis gezeten onder erbarmelijke omstandigheden. Familie uit Nederland en Canada probeerden druk te zetten op de Canadese en Nederlandse authoriteiten om hem vrij te krijgen.

  Aardappelboer Tepper heeft een enorm internationaal bedrijf in het Canadese New Brunswick met 3000 hectare grond, dat pootaardappelen exporteert naar landen als Cuba, Rusland, Nigeria, Libanon en Algerije.

  Dat laatste land beschuldigde de oud-Groninger ervan dat hij vier jaar geleden een lading van 3800 ton pootaardappelen afleverde, waarvan 300 ton de aardappelziekte ring-rot zou hebben. Volgens de Algerijnse autoriteiten heeft Tepper daarmee de volksgezondheid in gevaar gebracht. Algerije wilde dat Tepper werd uitgeleverd door Libanon.

  Ringrot wordt door Nederland en Canada niet gezien als gevaar voor de volksgezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *